Jocurile de noroc pe prima pagină: cum influențează cazinourile online peisajul media din România?

Organizarea jocurilor de noroc pe teritoriul României se efectuează doar de către operatorii specializați și numai în baza unei licențe teritoriale, emise de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Întreaga activitate a operatorilor reglementați de ONJN începând cu 2016 se realizează în baza unei legislații corespunzătoare, care include Ordonanțele de Urgență nr. 77/2009, 20/2013, 92/2014 și 82/2023, precum și Hotărârile de Guvern nr. 298/2013 și 111/2016.

În afara platformelor online de cazinou, despre care poți afla mai multe pe Deluxecasinobonus.ro, în România își desfășoară activitatea și agenții de pariuri sportive digitale și fizice, precum și cazinouri terestre, dar și cluburi de poker. De asemenea, organizarea jocurilor de loterie este o activitate ce îi aparține în exclusivitate Loteriei Române la nivel terestru, dar în mediul online este disponibilă o serie de loterii internaționale.

Publicitatea pentru companiile din domeniul jocurilor de noroc reprezintă una dintre sursele de finanțare pentru media românească, atât la nivel de televiziune, cât și la nivel de presă scrisă și online. Mai mult decât atât, cazinourile și casele de pariuri online figurează în calitate de sponsor atât al unor evenimente sportive locale (Liga I de fotbal, Cupa României la fotbal, etc), cât și al unor echipe (14 echipe din prima ligă de fotbal sunt sponsorizate de operatorii de jocuri de noroc).

De ce este atât de importantă prezența operatorilor de jocuri de noroc în media românească?

Conform unei analize privind numărul de reclame (spoturi TV) legate de jocurile de noroc și difuzarea acestora de-a lungul unui an, a rezultat că în decursul a zece luni, au fost difuzate apoape 475.000 de reclame cu conținut legat de acest domeniu. În mediul online, numărul reclamelor la jocurile de noroc este mult mai mare, dat fiind faptul că, pe lângă publicațiile digitale, operatorii din domeniul cazinourilor și pariurilor sportive își fac publicitate și prin intermediul altor metode.

De exemplu, una dintre aceste modalități de promovare este reprezentată de site-urile de marketing afiliat. De asemenea, jocurile de noroc se promovează și prin intermediul rețelelor de social media, unde sunt utilizate serviciile influencerilor. În baza legii privind publicitatea la jocurile de noroc, operatorii din acest domeniu au obligația de a plăti 5% din contractul de publicitate către statul român.

Cât de mult influențează cazinourile digitale media din România?

Industria locală a cazinourilor virtuale valorează în 2024 suma de 610 milioane de dolari, cu predicții favorabile de creștere pe termen lung, de până la 810 milioane de dolari pe parcursul următorilor 5 ani. Este vorba despre o piață în creștere și la nivel de conturi active, fiind înregistrați 329.900 de utilizatori ai serviciilor de jocuri de noroc online în 2024, cu o creștere estimată de 1.7% pe an, în intervalul 2025-2029, atunci când numărul conturilor va ajunge la 348.000, conform Statista.

Derularea de campanii publicitare pentru cazinourile online în mass-media românească înseamnă venituri pentru aceștia din urmă, în timp ce operatorii beneficiază de expunere. În prezent se desfășoară acțiuni de limitare a publicității agresive din partea operatorilor de jocuri de noroc, fiind vizate acele campanii care mizează pe prezentarea valorii premiilor puse în joc, precum și a altor elemente similare.

Prin urmare, noile campanii de publicitate își propun să reflecte caracterul de diverstiment al jocurilor de noroc, mizând pe selecția de jocuri din cazinourile digitale. Mass-media din România reprezintă o sursă de promovare pentru jocurile de noroc, care respectă cerințele legale, ceea ce îi avantajează pe operatorii care își desfășoară activitatea în acest domeniu. De aceea, pe lângă recomandările directe ale jucătorilor, promovarea în media locală constituie una dintre cele mai avantajoase modalități de reclamă pentru cazinourile online.

 

  • Related Posts

    The importance of the DRPCIV tests in obtaining the car license 29.03.2014

    Consisting of two parts, the theoretical test, aimed at verifying the knowledge of traffic law information, and the practical test, which consists of the skills of driving as safely as…

    The delicacies of Bucovina, tasted in Brussels. 14.04.2010

    On Tuesday, April 13, Petru Luhan, MEP PD-L/PPE and the President of the Suceava County Council, Gheorghe Flutur, organized a major event in the European Parliament to promote the „Bucovina…

    Ai pierdut

    Jocurile de noroc pe prima pagină: cum influențează cazinourile online peisajul media din România?

    Jocurile de noroc pe prima pagină: cum influențează cazinourile online peisajul media din România?

    The importance of the DRPCIV tests in obtaining the car license 29.03.2014

    The delicacies of Bucovina, tasted in Brussels. 14.04.2010

    Prognoza pentru următoarele săptămâni – Cum se anunță vremea?

    Prognoza pentru următoarele săptămâni – Cum se anunță vremea?

    Temu și Shein sunt verificate de ANPC – Află care sunt motivele

    Temu și Shein sunt verificate de ANPC – Află care sunt motivele

    Poți obține permisul auto la 17 ani în România?

    Poți obține permisul auto la 17 ani în România?